Motivasi, Reviews, Santai

Neelofa, Ikon Usahawan Wanita Popular


Bismillah,

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Salam 15 Ramadhan khusus pembaca muslimin dan muslimah NA yang mengikuti pembacaan korang tak kira di pelusuk mana berada sekalipun. Thanks and so terharu sangat, sobs T_T

 

 

 

 

Ok, bercakap pasal Neelofa atau Lofa, mesti dah terlintas dalam fikiran. Oh yang pengasas Naelofar Hijab tu kan. Ladyboss yang cantik manis dengan gaya makeup ala-ala nude atau yang natural la senang cerita. Sebab entahlah, Lofa pakai makeup ke tak, still nampak cantik. Memang orang Kelantan ni semua pakat comel-comel belaka agaknya. Duduk bawah lindungan bulan barangkali, eh, hehe

Wanita berusia 28 tahun itu juga sangat petah berkata-kata dan semestinya mempunyai followers yang ramai. Boleh dikatakan mempengaruhi jugalah. Sebab tu, shawl dia senang terkenal merata tempat. NA sendiri merasai jenis kainnya. Memang lembut bak baldu. Berbaloi dengan harga yang dalam lingkungan 70-80 macam tu. Satu lagi, Lofa ni memang ada daya tarikan tersendiri. Tak tahu lah tarikan macam mana, tapi sejak berhijab ni, makin cantik berganda-ganda pulak. Kagum dan terinspirasi kejap ๐Ÿ˜‰

 

 

Sumber : Google Imageย 

 

 

Baru-baru ni, NA ada baca artikel (ย malaysiakini.comย )ย yang mengatakan Naelofar Hijab dan berlegar-legar di udara. Dipakai oleh pilot wanita. Fuh, makin berkobar rasanya ni nak jadi macam Lofa. Maybe, lepas ni generasi muda-mudi yang lain akan turut sama teraspirasi untuk membuka legasi tudung? Hah, siapa tahu kan.

Dan, memang sekarang pasaran tudung dah macam-macam. Ramai je nak ada jenama sendiri, tak kurang juga yang memang suka buat koleksi peribadi atau ada juga yang memang suka-suka beli kain berela-ela kat Jakel, Kamdar, Gulatis ke pastu jahit. Senang kan. Ikut citarasa sendiri. Nak labuh, nak singkat, nak terus sarung (instant) tak payah brooch bagai, nak buat fesyen, etc, etc lagi.

Sesungguhnya, rezeki itu datangnya dari Allah. Kita hanya mampu berusaha, berdoa dan bertawakal sahaja. Dan satu lagi, masa depan orang tu berbeza-beza. Mungkin, ada yang hari ni jatuh, esok dan boleh bangun dengan jayanya. Ada yang jatuh dalam jangka masa yang lama, baru dapat merasa kejayaan dan kesenangan. Semua itu ada hikmah yang tersendiri. Yakinlah dengan kekuasaanNYA dan anggaplah yang terjadi pada diri itu adalah ujian untuk kita terus bangkit. InsayAllah, semua boleh berjaya. Amin ๐Ÿ™‚

 

NA: Hashtag LofaNA pulak la. Asyik Lofattah je, hehe

 

Salam sayang, NA โค

Reviews, Santai, Sensasi

Emage Style Empowerment


Bismillah…

Assalamualaikum dan salam sejahtera kesayangan NA semua,

Allahumma Soibban Naffi’an. Ya Allah, jadikanlah hujan yang turun membasahai seluruh muka bumiMu ini dipenuhi dengan barakah dariMu dan selamatkanlah penduduk Islam di Syria dan seluruh pelusuk dunia juga. Amin, amin, amin ya robbal a’lamin…

Before that, sorry because writing in mix language, haha ๐Ÿ˜€ . Sometime, making ‘rojak’ for awhile. Sebab NA study flyer pun in English kan.

 

EMAGE EMPOWERMENT. Don’t confuse yet. Simply means but maybe the different word you can see right. Emage is show the word IMAGE. Plus, Empowerment is to give power or authority. The same meaning to show an authorize for instance by legal or official. So, combination both of word image empowerment is tell us how we can be good in way to empowering your image style as business people nowaday.

And this program will be guide us especially the business people, entrepreneur and the future entrepreneur outside to come and join this seminar. Two speaker whose very high influential person have invited to be with us together for sharing their talk on how to build (3E) concepts; Energize, Enhance and Empower you in Appearance, Behaviour also Communication. This program under HRDF (Human Resource Department Fund) which inspired by International Award Certified Image & Etiquette Consultant, Ms Evelyn Ch’ng and Celebrity Image Consultant, Ms Wawa Idris. Two name that we never denied because both of them are superb women. Ms Evelyn also member to AICI (Association Image Consultants International) and Ms Wawa is the founder of Imaan Suci Wipe, being familiar known in circle of blogger also public as easy makeup removal tissue.
From photo banner, you will be learn (6H); how to discover. how to identify, how to build, how to polish and how to master in your passion and values to selling product/services, your confident level, the way to create client relationship, your personality like manner or body language in business etiquette when meeting client. Although, you also learn how to be presentable and good looking in make up and hairstyling . Most importance, you will be know the ultimate to position yourself in package SUPERSTAR and thus the FREE dining dinner for you.

 

 

 

 

 

SPEAKER EMPOWERMENT. Speaker mean person who suitable to give talk to others. So, who person deserved to give talk? Of course we are who brave come in front. One more thing, the business person, the entrepreneur and the netpreneur are the suitable person to give talk. Because, these person are the knowledgable in many aspect. To be a business person, we must be enough knowledges thus be kind to another. To deal with client or any event management, the business people must be friendly, smile and act good manner.

Maybe, you are now as ordinary person and followers only. But, impossible one day you are the leader,who know? So, just be positive and think good. There had show three (3) days in banner which you can learn to be great speaker empowerment and closing skills with using (5P) to create a Million Dollar speaking system.

 

 

That’s all from NA. More about program, just calling 012 3927848 or 019 236 3907. Let’s be a STAR in your life now. Join us. Until we meet again in next entry. Wish me luck all ๐Ÿ˜‰

Love,

NA โค

Kisah penulis, Reviews, Santai, Sensasi

Kimchi Untuk Awak


Bismillah,

Assalamualaikum dan salam sejahtera kesayangan NA…

Anneyong haseyo (hello), Eotteoke jinaesimnikka ? (apa khabar?) Je ireum-eun Nisa (nama saya Nisa) Bangapseumnida ย (salam perkenalan) semua ๐Ÿ˜‰

Eh, Ke Korean Ke Kita? Ok, sampai sudah Jeju Island ni, sambil makan kimchi pulak kan, hahaha (dalam mimpi, atas flight ๐Ÿ˜€ ) Hmm, tapi sebenarnya memang ke Seoul pon (dalam panggung, bulan Mac ni tengok Aiman Hakim dengan Emma Maembong) untuk satu siri drama adaptasi Kimchi Untuk Awak (KUA)

 

kk

 

So, pendekkan cerita, NA share sedikit resepi kimchi untuk kita sama-sama cuba buat ye. Pertama kali makan kimchi dengan BFF masa di IOI Mall, Puchong. Dekat salah satu restoran Korean, Sopong tak silap. Memang pure and original masakan korean dia. Sometime, fikir balik sebab apa orang-orang korea, macam retis dorang cantik, fit, hensem ? Sebabnya, dorang ni menjaga dari segi pemakanan rupanya. Betul kan? NA makan dekat restoran tu, semangkuk nasi dengan apa nama makanan berkuah merah (tak ingatlah pulek, hehe) dah rasa kenyang. Maybe, beras dorang kot yang menyebabkan kenyang. Berbalik pada kimchi, ia sejenis sayuran kobis panjang ย dan lobak merah. Makan sayur banyak takpe sebab sayur tu kan menyihatkan. Berbanding nasi, karbohidrat dan serapan kanji yang tinggi (macam nutritionist je)

 

 

 

Bahan utama;

3 biji kobis panjang (dipotong panjang dan diperap dengan air garam selama sejam dua)

 

Untuk Pes Gula;

2 cawan air

2 sudu besar tepung gandum

2 sudu besar gula turbinado/gula perang/gula biasa – mana-mana suka

 

Untuk Perasa;

24 ulas bawang putih (dicincang halus)

1/2 halia (dicincang halus)

1 biji bawang besar (dicincang halus)

1/2 cawan sos ikan

1/4 cawan udang kering (saujeot)

1 sudu besar pes ikan bilis / ikan bilis yang dikisar – mana-mana suka

2 sudu besar serbuk cili (gochugaru)

 

Sayuran;

2 cawan radish (lobak bulat – dihiris nipis) – *kalau takde, gantikan lobak biasa

1-2 batang lobak merah – dihiris nipis

8 batang scallion – kalau takde, gantikan dengan daun bawang

 

Cara membuatnya;

  1. Basuh kobis panjang yang diperap dengan air garam hingga bersih. (Bahan Pes Gula – masukkan air dan tepung pulut ke dalam periuk dan masak selama 10 minit hingga mendidih. Kemudian, masukkan 2 sudu besar gula pasir dan kacau selama 1 minit. Tutup api dan sejukkan.
  2. Masukkan bawang putih + bawang besar + halia ke dalam mangkuk besar.
  3. Tuangkan sos ikan + pes ikan bilis / ikan bilis + udang kering + serbuk cili dan gaul rata sehingga adunan pekat. Campurkan bersama Pes Gula tadi. Inilah yang dipanggil Pes Kimchi (rencah dia sebelum kobis dimasukkan)
  4. Masukkan sayuran radish + lobak merah + scallion / daun bawang pula dan gaulkan.
  5. Masukkan kobis panjang dan sebatikan.
  6. Sejukkan dalam peti dan bolehlah dihidangkan.

 

kkm

 

kimchi

Selamat mencuba ๐Ÿ™‚

Salam sayang, NA โค

Reviews, Santai, Sensasi

Chinese New Year Megasales @ www.nile.com.my


Bismillah,

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Gong xi, Gong xi. Happy Chinese New Year pada chinese readers dan wishes of great luck bagi NA untuk win this contest, Aminnn…

Lama rasanya tak join mana-mana giveaway, haha

 

cny17

http://www.nile.com.my/page.php?cd=120

Pastu buat ape ea? Eh, kena pilih item la. Hah, 5? Banyaknya ๐Ÿ˜€ Okay, NA pilih dulu ye ๐Ÿ˜‰

cny-1

Product: Cardigan

CNY2017 Sales price: RM24.90
Date: 24/01/2017
Time Start: 12.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limitedย Quantity: 96 units only

cny-3

Product: Male/ Female Canvas Shoes

CNY2017 Sales price: RM15.50
Date: 13/01/2017
Time Start: 12.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limitedย Quantity: 300 units only

cny-4

Product: High-Heel Sandal

CNY2017 Sales price: RM17.90
Date: 13/01/2017
Time Start: 2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limitedย Quantity: 150 units only

600x300-cmlj00382

Product: Storage Box

CNY2017 Sales price: RM19.90
Date: 19/01/2017
Time Start: 12.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limitedย Quantity: 200 units only

cny-6

Product: Woman bag

CNY2017 Sales price: RM29.90
Date: 23/01/2017
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limitedย Quantity: 450 units only

Done! Semoga ada rezeki, InsayAllah. Jom korang. Sape lagi nak join? Cepat, cepat. Gudluck!

Salam sayang, NA โค

Kisah penulis, Motivasi, Reviews, Santai, Sensasi

Lara Cinta Ameena


Bismillah…

Assalamualaikum dan salam sejahtera kesayangan NA semua…

Salam Jumaat serta salam Maulidul Rasul kepada seluruh umat Islam seluruh pelusuk dunia. Bersama-samalah kita saling mendoakan keselamatan dan kesejahteraan umat Islam Rohingnya. Semoga dengan sedikit doa dapat memberikan kekuatan buat mereka sekeluarga.

Allahuakhbar!Allahuakhbar!Allahuakhbar!

 

Berbalik kepada tajuk entry sebenar kita semula ๐Ÿ™‚

 

lca-4

 

lca-1

Lara Cinta Ameena (LCA) menyingkap kisah masyarakat yang sedia ada di sekeliling kita. Ianya bukan sekadar naskhah cinta semata-mata, tetapi lebih kepada perhubungan dua darjat yang berbeza di mana ditonjolkan dua watak utama, Radhuan (Raja Afiq DFKL), seorang yang berada dan kaya dan Ameena (Tiz Zaqyah), seorang anak yatim piatu dibesarkan di pusat kebajikan dan tidak berpelajaran tinggi.

Tak salah jika mahu melihat harta, wang mahupun kuasa tapi jangan terlalu cepat untuk menghukum orang begitu mudah tanpa meneliti seseorang itu secara terperinci seperti yang dilakukan oleh Puan Kirana (Fazlina Ahmad Daud) terhadap menantunya. Apa yang cuba dilihat di sini, macam tidak adil jika manusia itu terus dihukum, ditindas, dicerca kerana masa silamnya. Setiap orang berhak mendapat peluang tak kira anak datuk mahupun anak penjual roti sekalipun. Mungkin ada yang cuba pertikaikan status hubungan atau melihat pada kedudukan, memang tidak salah tapi yang seharusnya kita lihat adalah keikhlasan dan kejujuran hati seseorang. Rupa yang kacak atau cantik itu bonus sebenarnya.

Terus-terang diperkatakan hari ini, semua manusia bermacam-macam perangai dan sifat. Memang susah dah nak percaya orang apatah lagi baru sekali dua mengenalinya. Bukan nak tuju pada sesiapa, tapi hanya berdasarkan pada pemerhatian sekeliling dan sekadar menterjemahkan LCA yang sebenar di mata kita, yakni dunia realiti. LCA memang benar-benar memberikan impak kepada kita supaya โ€œdonโ€™t judge book by the coverโ€ dan โ€œdonโ€™t judge person by outside.โ€

lca-2

lca-6

lca-5

lca-9

lca-8

lca-7

Ehsan : Googleย 

 

Sebuah naskhah arahan Shuhaimi Lua ini memang terbaik dan bukan kisah adaptasi novel.

Congratulation! Jom layan MV Segalanya dari Haqiem Rusli yang merupakan single lagu OST drama ni.

 

 

Allahumma Solli A’la Muhammad…

 

Salam Sayang, NA โค

Reviews, Santai, Sensasi

Patahnya Sebelah Sayap


Bismillah…

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca yang NA kasihi. Salam ceria dan salam Jumaat khusus pembaca muslimin dan muslimah. Semoga dipermudahkan segala urusan seharian kita dan diberkati rezeki sentiasa.

NA kembali lagi dengan segmen review drama selepas Lambaian Ramadhanย di slot Samarinda beberapa bulan lalu. Kali ini lebih dasyat lagi drama Patahnya Sebelah Sayap (PSS) terbitan Creative Skill Solution di bawah arahan Ayie Mustafa yang memulai siarannya pada 20 Septemberย dengan menampilkan tiga pelakon utamaย Ummi Nazeera ,ย Aeril Zafriel , ย Izzue Islam. Juga dibantu olehย Wawa Zainal ,ย Neera Azizi ,ย Syainie Aida,ย Putra Amaris, Normah Damanhuri (pelakon utama Nek Mis).

PSS satu lagi drama yang membuatkan semua penonton sangat beremosi lagi-lagi watak Amzar. NA sampai nak belasah je Amzar tu. Tapi, Izzue tak la. hehe ๐Ÿ˜€ Ayah NA pun minat cerita ni selain yang drama bersiri hindi setiap Isnin hingga Khamis, Razia Sultan, jam 4 petang tu. Fuhhh, boleh haru dibuatnya melayannya. Sambil ketap bibir tahan marah. Sabo jelah NA kan, haha.

By the way, siapa yang minat sangat dengan Khuzairi, Alisha dan Amzar serta nak tshirt untuk kenangan PSS, boleh terus ke Page di bawah dan tempah untuk Batch kedua. Ada dua jenis, lengan pendek dan panjang. Design 100% cotton, saiz dari XS hingga 5XL. Tempahlah sekarang kerana tshirt ni sangat limited dan edisi eksklusif khas untuk peminat PSS dan hero heroin yang cun melecun ni. Aww, buat NA melting tengok Khuzairi ni. Mahu pengsan jumpa depan-depan ni, haha

So, terus ke Page untuk membuat tempahan. Mesej in personal untuk tahu lebih lanjut. Siapa tak sayang Alisha, Khuzairi dan Amzar kannn ๐Ÿ˜‰

 

pss

Sumber : Pageย Patahnya Sebelah Sayap

 

 

Sinopsis

Kisah terjadi apabila Amzar (Izzue Islam) yang telah melanggar isteri Khuzairi (Aeril Zafriel), Tania (Wawa Zainal) dan kemudian meletakkan kesalahan itu ditanggung oleh Alisha (Ummi Nazeera) sehingga dia dipenjarakan. Selepas dibebaskan, Alisha kemudian bekerja sebagai Tea Lady di syarikat Khuzairi tanpa mengetahui langsung Amzar bekerja di situ sebagai peguam syarikat. Pelbagai cara dilakukan oleh Amzar untuk menutupi kesalahannya sehingga dia membuat helah supaya Alisha dibenci oleh Khuzairi. Alisha berhenti kerja atas sebab tidak mahu melihat muka bos merangkap kekasihnya itu setelah dirinya dituduh membunuh Tania dan Khuzairi pula tidak memberi sedikit ruang untuk Alisha menerangkan kejadian sebenar yang berlaku dua tahun lepas.ย 

14595616_1782394015308848_6720021819718994307_n

Lengan pendek RM50

14572338_1782393991975517_9000415307542310991_n

Lengan panjang RM55

**FREE POSTAGE UNTUK SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK

Jom NA belanja satu lagu OST dari Estrange featuring Fazura – Hancur Aku. Memang hancurlah kau Amzar. Kau tunggulah nanti!!! Hahahaaaa, emo punya pasal, ngeeee………….

Salam sayang, NA

Reviews

SilkyWhite, Secerah dan Seputih Kulit bak Sutera


Bismillah…

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera pembaca kesayangan semua. Kali ini NA bawakan segmen review kali keduanya selepas produk Bio Seleza Pad

Baru-baru ini, NA ada join satu contest giveaway dari SilkyWhite di Instagramnya. Alhamdulilah, rezeki dapat sekotak produk Awet Muda free dari SilkyWhite. Apa lagi, NA cuba dan lihat hasilnya selama seminggu yang bermula Jumaat lepas. Jadilah seperti gambar berikut.

 

review

Gambar NA yang latest di set casting

(No filter just original face after one week use Awet Muda SilkyWhite)

img20160911190015

Kelebihan yang ada dalam sekeping sachet Awet Muda SilkyWhite ianya berupa seperti YOGURT yang mengandungi multi-vitamin baik untuk kesihatan dalaman badan kita. Kandungan Zinc (zat besi) di dalam YOGURT ini sangat bermanfaat khusus buat wanita yang mementingkan kecantikan dan penjagaan kulit.

Fungsi utama YOGURT Awet Muda ini;

  • Memutih dan mencerahkan kulit dari dalam;
  • Menganjalkan lapisan kulit yang berkedut;
  • Memberi tenaga seharian;
  • Membantu proses pencernaan (masalah usus/sembelit);
  • Mengimbangi berat badan (ideal weight);
  • Menghaluskan kulit

 

Cara penggunaannya:

Ambil 1-2 sachet (1 sachet bersamaan 10gm). Masukkan serbuk ke dalam segelas air kosong dan larutkan. Minum sebelum sarapan pagi dan sebelum tidur. Amalkan selama seminggu dengan konsisten dan lihat hasilnya. Pasti kulit lebih tegang, anjal, putih mulus.

**Boleh dikemam di bawah lidah, dicampur dengan jus buah dan juga minuman bersusu lain.

 

Kandungan dalam setiap sachet Awet Muda SilkyWhite;

 

Serbuk Yogurt, bakteria baik, lotus stem cell, kolagen laut, galakto-oligosakarida

Dikeluar dan diedarkan oleh;

 

AWET MUDA BEAUTY & HEALTH

Awet Muda Beauty & Health Sdn Bhd (10XXXXX-M)

No 31, Jalan Keluli AP 7/AP, Seksyen 7,

40000 Shah Alam,

Selangor Darul Ehsan

HOTLINE : 019 – 3071289

 

HARGA

Semenanjung Malaysia ย – RM45

Sabah / Sarawak ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย – RM47

Brunei / Singapura ย  ย  ย  ย  – $25

 

Follow / Like Official SilkyWhite at Instagram @AwetMudaOfficial

 

NA sudah. Korang bila lagi? Selamat mencuba ๐Ÿ˜‰

 

Salam sayang, NA

Reviews

Bio Seleza Pad


Bismillah,

Assalamualaikum dan salam sejahtera kesayangan NA yang dikasihi. NA tampil dengan segmen baru iaitu segmen review berbayar di blog.

Kenapa berbayar? Sebab nak masuk toilet pun kena caj kan. Nak nak toilet tu dekat KLCC. Amekaw, bayar MYR2. Fuh, terasa air kencing tu rasa mahal macam emas pulak kan, haha ๐Ÿ˜€

Eh, ke laut dah NA ni. Ok cukup. Sebab NA nak buat satu review mengenai Bio Seleza Pad macam dekat tajuk di atas tu. Pad herba yang sangat menitikberatkan kesihatan dalaman buat wanita masakini. Sebelum ini, NA hanya iklankan di IGshop avina_zulfa kan. Tapi, kali ni NA cuba komersialkan di blog kerana owner dia telah bayar. NA sekadar menunaikan apa yang telah siarkan seperti dalam iklan banner sebelum ni.

So, di bawah adalah serba sedikit info mengenai Bio Seleza Pad :-

KELEBIHAN BIO SELEZA PAD;

1) Merawat masalah dalaman wanita spt keputihan, senggugut, haid tak teratur;

2) Kandungan herba di dlm pad dpt membantu cegah kanser servik / rahim;

3) Elakkan iritasi / kemelecetan kulit;

4) Kekal segar sepanjang hari walaupun datang bulan;

5) Mudah dicuci.

Bio Seleza mempunyai 4 jenis pad yg berlainan;

1) Daysafe (10pcs);
2) Nightsafe (8pcs);
3) Nightsafe extra long (8pcs);
4) Pantyliner (30pcs)

Pertanyaan lanjut, hubungi Ms Diana (014-9217672)

Follow IG : @azfadiana
Facebook : Azfa Diana Rahman